Fordele og ulemper ved en rollator med underarmsstøtte

underarmsstoettet-rollatorIndenfor den store jungle som du måske har opdaget at rollatorer er, er du måske også stødt på en enkelt rollator eller to med underarmsstøtte.

Der er ikke så mange der kender til formålet med en underarmsstøttet rollator, så derfor prøver vi i denne korte vejledning at kaste lidt lys over hvornår den type rollator med fordel kan anvendes.

Nu kan privatpersoner også købe Dolomite Futura

En af de mest udbredte rollatorer i Danmark er Futura fra svenske Dolomite. Når man får en rollator på bevilling fra kommunen er det nemlig ofte en Futura-rollator, og derfor udgør den altså en meget stor del af de rollatorer vi ser i gadebilledet herhjemme.

Carl Oscar er en af de få rollatorer med luftgummihjul

Langt de fleste rollatorer bliver leveret med faste hjul. Fordelen ved de faste hjul er nemlig, at de for det første har en lang levetid, men også at de ikke kan punktere. Der er imidlertid en del der efterspørger en rollator med luftgummihjul. Desværre er udvalget her noget mindre end ellers.

Derfor er Topro Troja rollatoren så populær

Det er svært at tale om egentlige mærkevarer indenfor rollatorer – men skal man alligevel pege på en producent der skiller sig lidt ud fra flokken må det være norske Topro. De har lavet rollatorer siden 2002. Derfor er de – set i lyset af at rollatorer har eksisteret siden 1970’erne – en forholdsvist ny producent indenfor området.

Vejledning: sådan finder du den rigtige størrelse på din nye rollator

Mange rollatorer sælges i forskellige størrelser. Det er normalt enten sædets bredde eller rollatorens højde du skal tage stilling til. Derfor har vi her lavet en kort vejledning, så du er bedre rustet til at træffe det rigtige valg når du skal købe en ny rollator.

Vi gennemgår de tre forskellige ting du skal tage stilling til.

“Capero” fra tyske B+B – en ny rollator på det danske marked

Der findes en håndfuld forholdsvist kendte mærker indenfor hjælpemidler og rollatorer på det danske marked. Nogle af dem er blandt andet Dietz, TrustCare og Topro – men en af de store spillere i resten af Europa er først for nyligt kommet til Danmark.

Tyske B+B (også kaldet Bischoff & Bischoff) er særligt kendte for deres brede sortiment indenfor kørestole og rollatorer, men deres produkter har ikke tidligere været solgt i Danmark.

Hvornår skal du vælge en billig rollator fremfor en dyr?

Hvis du har læst lidt med i vores tidligere indlæg her på Rollator-guiden har du nok allerede bemærket hvordan vi løbende omtaler de store prisforskelle der er på billige og dyre rollatorer. En rollator fås nemlig i mange prisklasser. De billigste koster helt ned til 4-500 kroner, mens de dyreste koster 4-5.000 kroner.

Fordele og ulemper ved en kombineret kørestol og rollator

kombineret-rollator-og-koerestolØnsker du et produkt hvor du får både rollator og kørestol i ét, er udvalget ret begrænset.
Det skyldes for det første at efterspørgslen efter den type produkter ikke er synderligt stor – men i lige så høj grad, at det medfører en række kompromisser.

Sådan vælger du en rollator til udendørs brug

Som vi også har beskrevet i nogle af vores tidligere artikler, så findes der et helt utroligt højt antal rollatorer. De fås i alskens modeller og prisklasser. Nogle af dem er bedst egnede til kun at blive brugt indenfor, andre kan både bruges indenfor og udenfor – og så er der kategorien med rollatorer, som er decideret beregnet til udendørs brug. De omtales af og til også som en ”terrængående rollator”.

Lær om forskellene på de materialer en rollator fås i

Lær om forskellene på de materialer en rollator fås i

Markedet for rollatorer er efterhånden blevet så stort, at det er svært at finde hoved og hale i de mange muligheder. Priserne for en rollator varierer også utroligt meget. De billigste modeller koster omkring 500 kroner, og så går priserne ellers derfra og helt op til 8.000 kroner for de dyreste rollatorer.