Derfor er Topro Troja rollatoren så populær

Det er svært at tale om egentlige mærkevarer indenfor rollatorer – men skal man alligevel pege på en producent der skiller sig lidt ud fra flokken må det være norske Topro. De har lavet rollatorer siden 2002. Derfor er de – set i lyset af at rollatorer har eksisteret siden 1970’erne – en forholdsvist ny producent indenfor området.

Samtidigt har de valgt udelukkende at fokusere på to modeller, hvilket også adskiller dem fra en del andre producenter. Kigger man på f.eks. Dietz og B+B – begge fra tyskland – så har de hver især 5-10 modeller i deres sortiment. Topro har som virksomhed eksisteret siden 1966, og ejes primært af en række norske kommuner. Deres produkter sælges i mere end 20 lande, og det primære marked er Europa.

Deres primære produkt er Topro Troja rollatoren, som af mange betegnes som flagskibet indenfor rollatorer. Da den kom på markedet tilbage i 2002 var den banebrydende på flere punkter. Siden da er flere af konkurrenterne kommet godt med, men Topro har alligevel formået at fastholde interessen og efterspørgslen blandt både private og professionelle købere.

Hvad gør Troja til en særlig rollator?

Dengang den første Troja-rollator så dagens lys var der særligt én ting, som adskilte den væsentligt fra de andre rollatorer – nemlig måden den kan klappes sammen på. Allerede dengang var de fleste rollatorer sammenklappelige, men alle blev lukket lodret sammen. Det fungerede i og for sig fint nok, men rollatoren var så nødt til enten at stå op af noget eller til at ligge på gulvet.

Det problem løste Topro ved i stedet at lave Troja sideværts sammenklappelig. På den måde blev det pludseligt muligt at have rollatoren stående oprejst selv i sammenklappet tilstand. Derfor var den langt lettere at håndtere, hvis man f.eks. skulle have den med i bilen eller hvis bare den skulle sættes til side derhjemme for ikke at optage unødig plads.

Selvom konkurrenterne sidenhen er begyndt at benytte samme fremgangsmåde på en del rollatorer er Topro Troja stadig væsentligt tyndere end de øvrige når den er lukket sammen.

Det er samtidigt vigtigt at nævne, at der dog er en enkelt ulempe ved at en rollator lukkes sideværts sammen – nemlig at den så kun kan have en stofsæde. Hvis rollatoren lukkes lodret sammen kan den have et mere fast sæde, som umiddelbart kan føles mere stabilt og holdbart (også selvom det ikke er tilfældet).topro-troja-rollator-907717-1

Topro tilbyder ekstra lang garantitopro-troja-rollator-907717-2

I Danmark er alle produkter omfattet af den normale forbrugerlovgivning, som blandt andet betyder at man har 2 års reklamationsret. Topro er dog gået noget videre, og tilbyder således 7 års garanti på deres rollatorer. Det kan de gøre fordi rollatoren er bygget i en kvalitet der gør, at de selv tror på dens lange levetid.

Garantien omfatter alle de normale dele på rollatoren, men med undtagelse af sliddele som blandt andet bremserne. Derfor er den altså i høj grad som på en bil, hvor sliddele normalt også er undtaget fra garantien.

Gode muligheder for reservedele og tilbehør

Ved mange af de billige rollatorer er det nærmest umuligt at finde ud af hvem den egentlige producent er, og derfor er det tilsvarende svært at finde udstyr, som passer til rollatoren. På den front er Troja virkeligt modsætningen, da man kan få en hel række af forskelligt tilbehør, som passer perfekt på rollatoren. Af tilbehør kan blandt andet nævnes:

  • En flaskeholderrygboejle
  • Rygbøjle
  • Reflekser
  • Sidekurv (ekstra kurv, som hænger ved skubbehåndtaget)
  • Stokkeholder
  • Bakke
  • Ekstra indkøbstaske

Derudover kan der købes reservedele til udskiftning af samtlige dele af rollatoren. Det er igen medvirkende til, at du med Topro Troja er sikker på at kunne bruge rollatoren i mange år fremover, uden at skulle udskifte den bare fordi en enkelt skrue eller et enkelt hjul trænger til udskiftning.

Troja er velegnet til brug både indenfor og udenfortaske

Som tidligere nævnt har Topro valgt kun at tilbyde to modeller, nemlig Troja og Olympos. Hvor sidstenævnte er en decideret udendørs rollator med ekstra store forhjul er Troja i stedet velegnet til brug både indenfor og udenfor. Alle fire hjul har en diameter på 20 centimeter. De er altså lidt større end på de fleste billigere rollatorer, men ikke større end at rollatoren stadig kan bruges indendøre uden at skulle bruge unødigt meget plads på at komme rundt.

Topro Troja ligger prismæssigt i mellemklassen

I nogle af vores tidligere indlæg har vi beskrevet hvordan rollatorer kan købes til priser lige fra 500 til 5.000 kroner. Troja ligger med en pris på 2.395 kroner i mellemklassen. Prisniveauet er også medvirkende til dens store popularitet – de fleste private har råd til at betale prisen, og den er samtidigt heller ikke for høj for et ældrecenter eller et sygehus der har brug for at have en rollator stående.

Hvor kan jeg købe Topro Troja?

Topro stiller særlige krav til hvem der må forhandle deres produkter. Derfor findes der kun få virksomheder herhjemme, som er autoriserede forhandlere af Topro Troja. Vi anbefaler, at du starter med at kigge i LivetSomSeniors netbutik, hvor du kan købe både rollatoren samt alt det beskrevne tilbehør.