Fordele og ulemper ved en rollator med underarmsstøtte

underarmsstoettet-rollatorIndenfor den store jungle som du måske har opdaget at rollatorer er, er du måske også stødt på en enkelt rollator eller to med underarmsstøtte.

Der er ikke så mange der kender til formålet med en underarmsstøttet rollator, så derfor prøver vi i denne korte vejledning at kaste lidt lys over hvornår den type rollator med fordel kan anvendes.

En underarmsstøttet rollator adskiller sig fra en almindelig rollator ved den måde de to håndtag sidder på. Normalt sidde de i en højde svarende til hvor du ville have uret siddende når du har armene ned langs siden – men på denne lidt anden type rollator kan du i stedet have dem liggende i en position hvor albuerne er næsten vinkelrette.

En rollator med underarmstøtte er i overvejende grad beregnet til brug ved genoptræning eller hvis du for nyligt har gennemgået en operation der betyder, at du er nødt til at gå meget oprejst. Underarmsstøttede rollatorer kan også være en fordel hvis du lider af gigt, fordi den gør det muligt at bruge hele underarmen til at støtte på rollatoren med.

Kun til indendørs brug

underarmsrollatorDen store ulempe ved en underarmsstøttet rollator er til gengæld at du kun må bruge den indendørs. Som det ses på billedet er den væsentligt højere end en normal rollator. Derfor ligger tyngdepunktet også anderledes, og derfor er den ikke velegnet til brug på skråninger – uanset om det bare er en lille opkørsel, eller om der er tale om en forholdsvist stejl bakke.

Højden gør nemlig at den kan risikere at vælte. Derudover giver den ikke tilstrækkeligt med gangstøtte når du bruger den på skråninger.